"Petite mom in this big world"
ENTRY• Archive• LINKIES• Quotes

Rindu nak masuk kitchen.
Saturday, 26 October 2013 • 21:50 • 0 comments
بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum wbt.
Hi ho korg ^^
Entri kali ni sy nak cecita skit pasal Commercial Western.
Msa sy sem 4, salah 1 subject yg sy amik ialah Commercial Western. Susah tu o.O memang la susah. Tambahan pulak sy x tau sangat bahan2 asas utk western cuisine ni. That's y sy nak belajar :)
Bila masuk dapur kna la ada proper attire. Hah~ keselamatan semasa berada di dapur, keselamatan semasa mengendalikan alat yg bahaya seperti pisau etc. 
Kelas sy bermula pada pukul 8am sehinggalah 2pm. Bayangkan~~~~ sangat sangat saaangat penat. Tambahan pula kerusi x da dlm kitcen, so kta org dok atas meja. Haha xD itupun klu Miss tak ada la. 
Kte org masak dalam 4 ke 5 jenis masakan sehari. Nak tak nak, kena habiskan jugak kan ? 
Tapi part yg paling best, bila da habis masak, kte org blh bungkus smua yg d masak hri tu. Oh myyyy~ sy x suka makan daging kambing & kerbau. One day, daging itulah yg menjadi main ingredient. So, I have no choice. Om nom nom nom je la. 

haha. nampak tak bhgian tepi atas tu, terbako ! alaa~ newbie kan. 

yg ni pulak main ingredient adalah ikan. yg putih tu adalah isi ikan, yg tengah tu sayur.

 
ni pulak ikan. guna method SBP ( Standard Breading Procedure )

in the end, ni la hasil dia. ada salad, kentang.

mggu yg ni pulak, main ingredient adalah spagheti.
ni kte org cuba buat sos spaghetti carbonara.

yg ni adalah aglio olio spaghetti.

okay. ni ialah sos spaghetti bolognaise.





yg ni pulak kelas Western yg minggu ke berapa pun sy x ingat dah. 
main ingredient minggu ni adalah cheese. 





PASTFUTURE
Petite Mom

Hello! I'm NorSalihah. Petite mom to my fav daughter and having petite family in this big world. Having a bless marriage with my fav husband. This is my own blogskin coding. Gonna make another design for free.


Petite Family
Married to my love, Azizul Ghani. Mom to my dear daughter, Raudhatul Jannah