"Petite mom in this big world"
ENTRY• Archive• LINKIES• Quotes

Menjadi seorang OTAKU tanpa di sedari.
Saturday, 9 November 2013 • 15:07 • 1 comments
بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum wbt :)
Hai korg. Entry kali ni sy nak kongsi tentang hidup sy sebagai seorang otaku. 
Hah~ klu org yg suka sangat-sangat tengok anime, mesti dia tahu apa maksud otaku ni.
Ce teka apa tajuk anime kat atas ni ?? hehe. This anime is one of my favou ^_^

Otaku ni byk erti dalam Japanese Langs.

Antara maksud-maksudnya:

1. A young person who is obsessed with computers or particular aspects of popular culture to the detriment of their social skills.
2. Otaku is the honorific word of Taku that mean home.
3. Usually an otaku person has nothing better to do with their life so they pass the time by watchig anime, playing videogames, surfing the internet ( otaku is also used to refer to a nerd/hacker/programmer).


Tapi korg jangan la risau, jadi otaku ni x semestinya pemalas sangat sampaikan 24/7 dok depan laptop, surf internet, tengok anime, makan, mandi, tido. Hah~ nampak. Itu semua adalah dari diri sendiri la kan. :)
-.- seriously, sy nak mengaku la yg sy ni bukan la rajin sangat, tp xda lah sehingga tahap x tahu nak buat kerja langsung. Antara koleksi-koleksi anime yg ada dengan sy :


Errr~ ni yg sy download la. Belum termasuk yg saya tengok online xD 
So, begini lah ceritera hidup sy sebagai otaku. Tak sengaja pun, ia terjadi secara natural.
First anime yg sy tengok ialah Yu Yu Hakusho. Start dr hari tu, bila apply astro, mesti nak ada channel Animax. Btw, x kisah pun kita ni sorg otaku, yang penting kita pandai lah manage hidup kita k. 








PASTFUTURE
Petite Mom

Hello! I'm NorSalihah. Petite mom to my fav daughter and having petite family in this big world. Having a bless marriage with my fav husband. This is my own blogskin coding. Gonna make another design for free.


Petite Family
Married to my love, Azizul Ghani. Mom to my dear daughter, Raudhatul Jannah