If I'm wrong, educate me. Don't belittle me.


Ya Allah. Takutnya aku !
Write by Mrs NorSalihah on Saturday, 2 November 2013 | 2 comments

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum wbt korg korg.
Selamat pagi, Good morning, Zao an, Kalaiyil nalla, Ohayo !! Hah ~ kan dah pelbagai bahasa yg t'keluar.
Yang paling penting, HAPPY DEEPAVALI  !! :)

Okay, entri kali ni sy nak kongsi dgn semua Kaum Hawa yg ada kat Malaysia terutama dan juga luar negara, klu diorang faham Bahasa Melayu la ye. Hehe
Apa yg saya nak kongsi ni ada unsur 18+ skit. 
Tp korg x yah risau la k. Ni utk pengajaran kita bersama.

Sy sinopsiskan pengalaman sy pada 31 Oktober 2013 Khamis lepas.
Mcm biasa, oleh disebabkan akak sy tgh sarat, sy kena ganti dia kat ofis UPM.
Pada pukul 8AM, sy da sampai kat ofis tu. Dah kebiasaan bila masuk ofis, sy akan mangga pintu luar.
Berhati-hati kan. Sy ni penakut. 
Then, dalam pukul 10AM+ mcm tu, ada sorg lelaki naik kat tingkat atas. Muka dia slamber je naik, dalam hti sy, "hensem jugak mamat ni, dress pun smart, tinggi lampai". TETTTTTTTT~  ( out of topic ) haha
Sy x fkir panjang n predict mamat tu kwn org yg tggl kat tingkat atas ni.

Dalam sejam lepas tu, mamat tu turun lahhh. X fkir banyak la kan masa tu. Cuma sy ni kena b'hati-hati. Ofis akak sy ni tingkat 2, x da org. Kita continue~ Then, lepas 10 minit lelaki tu turun, dia naik semula !! 
Sy pun mcm, " eh ! apa dia buat ni dok t'pacak depan pintu pagar ofis. And, EHHHHHH !!  apa yg dia pegang tu ????? " .. jenggggg ! sy jenguk sikit. Astaghfirullahala'zim... Dia tgh pegang kemaluan dia.
Hanya Allah SWT je yg tau betapa takutnya sy masa tu. Sy x fkir panjang, sy tunduk sembunyi kat bwah meja & telefon sorg student UPM ni yg mana dia adalah sorg polis. T'gagap sy call dia. Badan da menggigil, seram sejuk, rasa nak nangis puas2 masa tu. 

Bila jenguk kat luar, lelaki tu da x da. Apa lg , sy terus tutup pintu dan kunci. Sebelum pintu tu, ada grill. Sy da mangga awal2 lg da. So mamat tu x dapat masuk. Tapi tetap jugak takut, org da sewel gitu x kan nak buat biasa je kot. Ya Allah. Start dr hari tu, sy da takut nak prgi ofis sorg2, mesti nak b'teman. 

Pada Kaum Hawa, korg kena hati2 ya. Kita ni lemah, tp bukan semua la kan. Ada yg tau seni m'pertahankan diri. Tapi kita tetap jugak kena b'hati2. Perangai org ni kita x tau ~ nampak dress ok, tp otak mereng. Kalau boleh, korg bawa la Chilli Defense Spray ke apa2 ja la. Utk protection kan ~ Kita x tau org jahat ni. 




Dah habis jari jemari sy ni menari2, suara hati pun da mula senyap, fikiran pun da mula kosong. Dah habis meluah ~ hehe, ingat k BERHATI-HATI.









FUTURE
PAST