"Petite mom in this big world"
ENTRY• Archive• LINKIES• Quotes

DIY Wedding Card (cancel)
Tuesday, 25 November 2014 • 23:15 • 0 comments
بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum wbt. Dah lama sy x update blog ni, rasa rindu pla. Sy busy sangat nak prepare utk majlis perkahwinan pada 6 & 7 Disember 2014. Tak sampai 2 minggu ja lagi !! DIY wedding card ? Beberapa hari yang lepas sy memutuskan utk design sendiri kad kahwin sy. But unfortunately, kira punya kira, memang tak sempat nak siapkan. At last, sy decide utk beli sahaja kad yg dah siap. What about the map ? haha, sy design sendiri. Saya cuba-cuba buat, and at last MENJADI !!! 
Banyak yg x siap lagi ni, alahai~ Fitting baju pun belum lagi ni. And much more lagi lah. But it's okay la, sebab banyak org yg support sy dari belakang thanks kepada mereka2 ea~ Especially my family.

Ni la wedding card yg cantik di mata sy. Warna tema adalah ungu. hihi

Last but not least, sy nak kongsi software yg sy gunakan untuk design peta. Setelah meng-explore abang Google, dapatlah sy satu software yg hampir semua wedding card designer guna iaitu Edraw Max. Hmmm~ unfortunately, susah nak dpt yg portable or crack version Plus, bila dh install trial and dah siap buat peta then save in format JPEG, ada pulak watermark. Adehhh ! Spoil betul. Bertambah lagi kerja sy nak memadam watermark Edraw Max ni. Nak padam watermark, tak susah mana pun. Tetapi bergantung kepada background peta anda sendiri. 

Nampak tak watermark tu ? Spoil kan ? Peta ni hanya contoh sj.

Tadaaa ! Bila dh padam watermark. Agak leceh, banyak kerja nak buat. Mcm yg sy kata td, depends dgn background. Klu background putih lagi senang nak padam watermark.

Psssttt : Rasa cinta men-DIY tetiba datang, tapi xtau nak DIY apa.


Terima kasih kerana membaca :)






PASTFUTURE
Petite Mom

Hello! I'm NorSalihah. Petite mom to my fav daughter and having petite family in this big world. Having a bless marriage with my fav husband. This is my own blogskin coding. Gonna make another design for free.


Petite Family
Married to my love, Azizul Ghani. Mom to my dear daughter, Raudhatul Jannah