"Petite mom in this big world"
ENTRY• Archive• LINKIES• Quotes

Fathatul Qalbi
Wednesday, 5 November 2014 • 19:39 • 0 comments
بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum wbt
Tajuk dan pengisian entri kali ni lain sikit. Ada sebab kenapa sy nak buat entri ni. So, bertajuk "Fathatul Qalbi". Actually sy baru mendapat gelaran ni daripada seorang kawan. Hmm~ klu x silap semasa Ramadhan tahun ini. Apa maksud "Fathatul Qalbi" ? Hmmm~ sy kurang pasti laa. Kalau tak silap maksud dia "yang membuka hatiku", ya kot. Mmg tak ingat. Haha. Cantik pulak gelaran ni kan? Klu gabung Nur Fathatul Qalbi or Nur Fathatul Jannah? Waaa~ blh buat nama. Okay dah plan, dh bookmark nama tu utk bby lepas kahwin nnt, inshaAllah. Amboi~ belum nikah dh fikir pasal baby. Wahaha~ out of topic. Tiba2 nak jadi cheesy kan, menyampah.


Kepada kawan sy tu, kalau dia baca entri ni la ea? Hehe, sy nak ucapkan banyak terima kasih. X cukup jari tangan ni nak kira terima kasih. X cukup jari tangan, guna jari kaki? Pun x cukup jugak. Haha, mmg x terkira la terima kasih nak bagi kat kawan sorg ni. Dia banyak membuka mata sy, banyak beri sy nasihat dan semangat. Dalam dunia ni tiada yg sempurna, semua org pernah melakukan kesilapan termasuklah diri sy sendiri. Pintu taubat sentiasa terbuka, dari kita ja yg nak pilih jalan mana.

Walaupun kita mengharapkan kebaikan sentiasa mewarnai kehidupan, kadangnya terselit juga kesukaran. Itu lumrah hidup kita. Jangan pernah kecewa dengan keputusan yg dibuat sebab itu adalah buku kehidupan yang akan ditempuh. Jangan pernah kita lupa pada yang Satu. Saat gembira, basahkan bibir menyebut namaNya, saat suka duka luah dan pintalah kepadaNya.

Thanks sebab selalu nasihat dan mengingatkan sy :)


To,
Teddy







PASTFUTURE
Petite Mom

Hello! I'm NorSalihah. Petite mom to my fav daughter and having petite family in this big world. Having a bless marriage with my fav husband. This is my own blogskin coding. Gonna make another design for free.


Petite Family
Married to my love, Azizul Ghani. Mom to my dear daughter, Raudhatul Jannah