"Petite mom in this big world"
ENTRY• Archive• LINKIES• Quotes

Dia dalam dilema ?
Thursday, 6 August 2015 • 01:41 • 0 comments
بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم



 Aucakk ! hihi. Assalamualaikum wbt.
Siapalah yg dalam dilema ni kan? Hmm~ semua orang dalam dilema, bezanya ialah dilema apa yg dihadapi. Kali ni sy nak bebel pasal "Dah ada bf/gf , sibuk kacau suami/isteri orang". Hahhh~ nampak. Ni statement geram or sakit hati kan. Susah nak handle org yg macam ni.

Kau kena terima lah yg si-dia dah jd suami/isteri orang. Walaupun si-dia bekas kekasih kau, cuba terima hakikat sikit. Lepaskan saja perasaan tu. Mungkin ada lagi jodoh yg lebih baik daripada bekas kekasih kau yg SUDAH BERUMAH TANGGA itu. Nampak~ kan dah sy highlight.

Perkara ni kebanyakannya terjadi kepada wanita yg tidak dapat menerima hakikat bahawa bekas kekasih atau secret admire dia telah pun mendirikan rumah tangga. Orang kata, "Rambut sama hitam, hati lain-lain". Ini memang lah sy sokong bilion peratus. Bukan tindakan yg bijak kalau buat rumah tangga orang porak peranda. Setiap manusia ada pegangan agama dalam hidup. Dan setiap agama tidak pernah sesekali mengajar pengikutnya berbuat perkara yg negatif. Klu kau tak tahu baik buruk, hahh tu mmg parah. Mmg otak kau kena tekan button 'reset' kot. hahaha


Rasa cemburu blh membawa kepada perkara baik dan buruk. Kenapa baik? Kalau kau cemburu secara sihat, seperti dalam pelajaran, okay la. Rasa diri tercabar dan ingin belajar bersungguh-sungguh untuk jadi org yg kau cemburui tu. Kalau buruk? Yg mcm sy dok bebel sebelum ni. Cemburu dengan kebahagiaan org lain dan cuba untuk memporak perandakan mereka bagi memuaskan hati kau

Sebelum buat suatu perkara, cuba fikir dlu. Letakkan diri kau di tempat orang yg kau nak sakiti tu. Macam mana klu kau di tempat dia? Apa yg kau akan rasa? Apa yg kau akan buat? Fikir dulu. Cuba jadi manusia yg mempunyai akal fikiran dan perasaan sikit.


Biar org ganggu hidup kita, janji kita jalani hidup kita tanpa mengganggu hidup org yg mengganggu hidup kita tu. 


*pssst. this is happen to me too. my advice? just ignore him/her. stay away from them. and one more thing, delete or block him/her from ur facebook, tumblr, wechat, whatsapp etc. don't deal with them. FORGIVE THEM








PASTFUTURE
Petite Mom

Hello! I'm NorSalihah. Petite mom to my fav daughter and having petite family in this big world. Having a bless marriage with my fav husband. This is my own blogskin coding. Gonna make another design for free.


Petite Family
Married to my love, Azizul Ghani. Mom to my dear daughter, Raudhatul Jannah