"Petite mom in this big world"
ENTRY• Archive• LINKIES• Quotes

Kahwin Muda Part 1
Friday, 30 June 2017 • 19:00 • 0 comments
بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum ❤
Ramai yg takut untuk kahwin muda. Kenapa? Some of them, fikir yg ianya adalah tanggungjawab yg sangat besar sehinggakan perlu untuk merancang dengan tepat dan padat. Some of them mungkin fikir yg ianya perkara yg perlu disegerakan. But, who knows? Setiap org pemikiran lain2.

Bagi sy, bila sampai dah jodoh, lebih elok kahwin. Tp pengetahuan di alam perkahwinan mesti ada. That's why skrg ni ada program kursus pra-perkahwinan. Ianya blh menambah pengetahuan kpd pasangan yg ingin menjejak langkah ke alam perkahwinan. Abah sy pernah ckp, tak payah la ikut sangat hantaran banyak sangat. Berapa yg ada kat tgn masa tu, blh ja masuk meminang. Alhamdulillah, majlis sy berjalan dgn lancar. Budget majlis x sampai 5k. Sy bersyukur sangat. Bukan nak ckp yg hantaran mahal ni tak elok, depend dgn kemampuan masing2 la. Kena ada perancangan yg tepat untuk uruskan kewangan selepas kahwin. Banyak benda nak kena sediakan seperti peti sejuk, dapur masak & etc. 









PASTFUTURE
Petite Mom

Hello! I'm NorSalihah. Petite mom to my fav daughter and having petite family in this big world. Having a bless marriage with my fav husband. This is my own blogskin coding. Gonna make another design for free.


Petite Family
Married to my love, Azizul Ghani. Mom to my dear daughter, Raudhatul Jannah